Napínavá detektivka v zimním Londýně | Dívka v ledu

prosince 05, 2017

Název: Dívka v ledu
Originální název: The Girl in the Ice
Autor: Robert Bryndza
Žánr: Světová literatura, detektivka
Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 448
Série: Inspektorka Erika Fosterová, 1. díl

Děj:


Kniha vypráví o vraždě mladé ženy, kterou vyšetřuje inspektorka Erika Fosterová. Tělo je nalezeno v jednom z parků jižního Londýna v jezeře pod vrstvou ledu. Zjišťuje, že oběť je z mocné rodiny a na první pohled se zdá, že měla bezchybný život a měla vše, co chtěla. Proč tedy vražda?

Nikdo si neví rady, na místě činu nejsou žádné stopy. Zůstalo jen tělo se stopami po násilí. Když Erika Fosterová začne pátrat v jejím životě, najde pár vodítek, ale žádné z nich nevede k pachateli, ani proč musela zemřít.

Přibývají ale postupně další tři mrtvá těla prostitutek, které
zemřely stejným způsobem. Erika tuší, že je mezi všemi těmito vraždami nějaká spojitost. Zatím ale netuší jaká. Do děje se přidá i vyšetřování mrtvých imigrantek. Po celou dobu ji vrah pozoruje a čeká na vhodný okamžik, aby se stala jeho další obětí.
Během příběhu se odkrývá také minulost Eriky. Skoro v celém příběhu má problémy s vedením policejní stanice a bojuje i proti svým strašákům.


Hodnocení



Robert Bryndza napsal opravdu skvělý příběh s dobře promyšlenou zápletkou. Do skoro poslední chvíle nebylo poznat, kdo je skutečným vrahem a toto zjištění bylo celkem překvapivé, i když ke konci zde byla už jistá vodítka. To nic ale neubírá na tom, že děj je velice dobře propracovaný.

Všechny postavy byly zobrazeny realisticky, podobali se lidem z běžného života. Do děje byla hezky zakomponována minulost Eriky a i vedlejší příběh s prostitutkami. Vše bylo hezky přehledné a v ději jsem se neztrácela. Byly dobře popsány napínavé momenty.

Žádný velký nedostatek jsem já osobně nenašla.

V obchodě mě velmi zaujala obálka. Hezky zpracovaná a od originálu se neliší skoro vůbec.

Vřele doporučuji si ji přečíst, i těm, kteří detektivkám moc neholdují. Možná si je díky tomuto autorovi zamilujete :).

Moje hodnocení

Kniha: 4,5
Obálka: 5

Další recenze: Noční lov - Robert Bryndza! Těšte se :).



















You Might Also Like

0 komentářů