Velká jízda knižním napětím | Temné hlubiny

prosince 10, 2017

Název: Temné hlubiny
Originální název: Dark Water
Autor: Robert Bryndza
Žánr: Světová literatura, detektivka
Nakladatelství: Grada (Cosmopolis)
Počet stran: 416
Série: Inspektorka Erika Fosterová, 3. díl

Děj


Příběh začíná krátkým úvodem v roce 1990, kdy dvě osoby vhodí igelitový pytel s něčím do zatopeného lomu. Dále se děj vrací do současnosti. Inspektorka Erika Fosterová dostala jeden tip k velkému drogovému případu. Ona a její tým prohledávají zatopený lom, aby našli ukryté drogy a mohli pachatele obvinit. 


Nenachází však jen drogy ale také tělo. Tělo malého dítěte nebo spíš to, co z něj zbylo.
„Jeho váha ho stahovala níž, níž a níž, až se nakonec zabořilo do měkkého ledového bahna. Leželo tam klidně a nerušeně mnoho let. Téměř v míru.“
Všechny tato skutečnost zasáhne, Eriku možná ze všeho nejvíc. Tělo identifikují jako Jessicu Collinsovou. Sedmiletou dívku, která byla unesena před šestadvaceti lety. Inspektorka dostává případ na starost a začíná pátrat v minulosti. Objevuje různá rodinná tajemství, ze kterých se tají až dech. Mimoto také objevuje život Amandy Bakerové, bývalé inspektorky, která v době dívčina zmizení měla případ na starosti.

„Je to velmi malé... Vypadá to jako kostra dítěte.“

Erika zjišťuje, že je to možná ten nejtěžší případ, jaký kdy řešila. Podaří se jí najít pachatele?
Překoná také bolest ze ztráty svého milovaného manžela Marka?


Hodnocení


Jak popsat svými slovy tuto knihu? Jednoduše - WOW! 
Byla to opravdu jízda.
Děj byl opravdu skvělý, úvod byl velmi poutavý a hezky zpracovaný. 
První půlka knihy se věnovala hlavně tápání Eriky, hledání důkazů, falešným stopám. Také jsme z části poznávali pachatele - ale nenechte se zmýlit! Něco v knize nevypadá tak, jak se na první pohled zdá. Taky se věnovala vnitřním pocitům Eriky. 
V druhé polovině došlo na rozuzlení a ten závěr.. Musíte si to prostě přečíst! Opravdu úžasné. Silný příběh a na jeho základě stojí pravda, která se opravdu v minulých letech děla. Posuďte sami :).

Obálka.. Je prostě úžasná. S tímhle slovem se tu nejspíše opakuji, ale.. Co na tom! Opravdu hezky propracovaná, souvisí s dějem.

Knihu doporučuji všem nadšencům Roberta Bryndzy, detektivek a prostě všem, co mají rádi dobré čtení! :) Knížka osloví snad každého. 
A poslední slovo na závěr.. Je to zatím nejlepší kniha z této řady, opravdu doporučuji si ji přečíst a zařadit si ji do knihovny. :)

Moje hodnocení

Kniha: 5
Obálka: 5


V příštím díle recenzí se zaměřím na knihu také světové literatury, ale s detektivkou to bude mít pramálo společné (spíš nic :D). 
Mějte se krásně :).

 


You Might Also Like

0 komentářů