Knižní tipy na únor

ledna 31, 2018

Ahoj,

v tomto článku se zaměřím na knihy, které vyjdou v únoru a mě nějakým způsobem zaujaly. Tak jdeme na to!

Jako první bych chtěla zmínit titul Nebezpečná laskavost od Darcey Bell. Jedná se o thriller, detektivku a trochu i o psychologický román (převážně pro ženy, ale to rozhodně neznamená, že je to jen pro ně!). Kniha mě zaujala svou obálkou i anotací, ale zatím ji dávám na seznam knih, co bych někdy chtěla přečíst.

Výsledek obrázku pro Nebezpečná laskavost
(zdroj: dazabazeknih.cz)
Anotace: 
JE JEJÍ NEJLEPŠÍ KAMARÁDKA,
SVĚŘILY SI VŠECHNA SVOJE TAJEMSTVÍ.
JENOM JEDNO NE…
Emily je okouzlující žena s oslnivou kariérou v módním oboru a s pohledným manželem Seanem tvoří pár, kterému leckdo závidí. Zároveň je zodpovědná a milující matka. Její kamarádka Stephanie, jejíž manžel před několika lety tragicky zahynul při autonehodě, se stará o malého syna a úzkostné pocity ventiluje na svém blogu určeném komunitě matek s malými dětmi.
Všechno začalo drobnými laskavostmi. “Mohla bys vyzvednout Nickyho ze školy?” prosila Emily už několikrát svoji nejlepší kamarádku. A Stephanie je pokaždé ráda, že může být přítelkyni užitečná.
Jednoho dne si ale Emily pro syna nepřijde, nezvedá mobil, neodpovídá na textovky. Nejistota trvá několik měsíců, až se v jezeře najde tělo utonulé ženy, kterou policie identifikuje jako Emily. Případ je uzavřen jako sebevražda… jenomže Stephanie náhodou narazila na důvod k pochybnostem a nejistota ji svírá čím dál naléhavěji. Neví Sean o Emilyině zmizení víc, než přiznává? Jak dobře znala svoji nejlepší kamarádku? Co ví o jejím dřívějším životě? Neudělala chybu, když se jí svěřila s tím, na co by ze své minulosti nejraději zapomněla? Co když se za kamarádstvím skrývá záludný, detailně promyšlený ďábelský plán?
Datum vydání: 1. 2. 2018
Tento článek se dál bude nést v duchu psychologických románů a představuji vám knižní tip č. 2: Neplakej od spisovatelky Mary Kubica.

Výsledek obrázku pro Neplakej kniha
(zdroj: databazeknih.cz)
Anotace:
Mladá žena jménem Esther Vaughan zmizí beze stopy ze svého bytu v centru Chicaga. Mezi jejími věcmi je nalezen strašidelný dopis adresovaný „Mým nejdražším“. Její přítel a spolubydlící Quinn Collins si myslel, že Esther dobře zná, ale nyní o tom začíná pochybovat, a ptá se, kde může Esther být.
Mezitím, v malém přístavním michiganském městečku asi hodinu od Chicaga, se v tiché kavárně objeví neznámá žena. Pracuje zde osmnáctiletý Alex Gallo jako umývač nádobí. Okamžitě ho upoutá dívčin půvab a krása, ale to, co začíná jako nevinná zamilovanost, rychle přerůstá v něco zlověstného a tajemného.
Quinn hledá odpovědi o Esther a Alex je podléhá kouzlu cizinky – mistr napětí Mary Kubica bere čtenáře na vzrušující jízdu plnou zvratů, která vyvrcholí ohromujícím závěrem, a ukazuje, že nezáleží na tom, jak rychle a daleko utečeme – minulost nás nakonec vždycky dožene.
Datum vydání: 20. 2. 2018


Obě knihy vyjdou v nakladatelství Omega.

Samozřejmě knih je opravdu hodně a já se snažila vybrat dvě opravdu nejzajímavější.

Bohužel únor je na knihy chudší, ale v březnu se máme už na co těšit! Knižní tipy mám skoro už vybrané :D. A co vy? Jaké knihy chcete přečíst? Zaujala vás některá z těchto knih? Napište mi do komentářů, ráda si je čtu a na všechny odpovím :).



You Might Also Like

0 komentářů