Blíží se zima... | Hra o trůny (2. grafický román)

května 13, 2018

Název: Hra o trůny – grafický román
Originální název: A Game of Thrones
Autor: G. R. R. Martin, Daniel Abraham
Žánr: komiks, fantasy, thriller
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 240
Série: Hra o trůny, 2. díl

Děj

Zatímco se na severu snaží John najít své místo, přesouvá se děj za lordem Eddardem Starkem. ten slouží králi Robertu Baratheovi coby pobočník. Další linka se zaměří na princeznu Daenerys Targaryen, která nachází lásku a moc ve vynuceném sňatku s Khalem Drogem. Catelyn Stark obvinila trpaslíka Tyricha Lannistera z pokusu o vraždu jejího blízkého. Tyrich se dostává do skalního vězení její sestry prahnoucí po pomstě. A aby problémů nebylo málo, blíží se zima...

Hodnocení

Ano, já vím, jak moc je originální začínat ve druhém díle. Když já si nemohla pomoct... Jakmile se dostanu k první knize, doženu to, nebojte.
Kresba je klasického, jednoduchého stylu, který je přesto celkem líbivým. Prostě řečeno – milovník komiksu se neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne.

Postavy jsou nijaké. Čtenář si nedokáže najít cestu k hlavním hrdinům, v podstatě je skoro nemožné někoho poznat blíže a zjistit, jaký doopravdy je. Autor se věnuje spíše těm nejzákladnějším charakteristickým rysům – jednu postavu vykreslí jako nenávistivou ap., ze kterých není šance vyčíst nic navíc.

Výhodou (i pro ty, kdo začnou sérii číst od druhého dílu jako já) je zapamatovatelnost postav, jejich jmen a vzhledu. Oproti Potulnému rytíři (recenzi si můžete přečíst ZDE) se autor výrazně polepšil a zásadních postav není příliš mnoho.

Čtenáři může vadit nenapínavé vyprávění. Akce je v knize dostatek, ale není dostatečně dobře podaná, aby čtenáře příběh nějakým zásadním způsobem strhl.

Závěr je otevřený a připravený pro další pokračování.

Obálka je jednoduššího stylu, napovídá, že se jedná o komiksovou knihu. Celkově ladí s celou sérií. Spekulací je, jestli čtenáře umí dostatečně zaujmout.

Komiks bych doporučila fanouškům této hvězdné seriálové série. Čtení není nijak náročné a pokud postavy už lehce znáte, jen to ucelí váš čtenářský dojem.

Moje hodnocení

Kniha: 3,5/5
Obálka: 3/5

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Povedená recenze :) Tuhle sérii mám ráda a tak se chystám do ní pustit i v této kreslené podobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se recenze líbí :). Přeji tedy krásné počteníčko a pokoukáníčko, protože ty kresby jsou celkem pěkné :).

      Vymazat