Poezie dnešní doby | Láskou ji nespoutáš

května 23, 2018


Název: Láskou ji nespoutáš
Originální název: Love Her Wild
Autor: Atticus Lish
Žánr: poezie
Nakladatelství: Ikar
Počet stránek: 240
Série: -

Atticus se proslavil svou moderní poezií na Instagramu, kde pravidelně vkládá příspěvky se svou tvorbou. Love Her Wild ale není jeho první knihou. V roce 2014 u nás vyšel v překladu román Příprava na příští život, který se stal bestsellerem. Jde o sci-fi příběh, který se zabývá různými problémy americké společnosti. Více si o něm můžete přečíst na tomto odkazu. V září mu  navíc vyjde další kniha a určitě je se na co těšit!

Láskou ji nespoutáš je rozdělena na tři následující části:

  • Láska
  • Ona 
  • Divokost
Jak jsem už napsala, jde o moderní poezii, která má za cíl něco čtenáři předat. Texty jsou směrované převážně na ženy (nám to rozhodně nevadí). Ve slovech si každý najde svůj příběh a nutí vás o nich přemýšlet. 

Některé verše čtenáře zaujmou jen díky použitým slovům a nic víc. Překlad do českého jazyka se opravdu povedl (možná je i lepší než ve sbírce Mléko a med). Vždy je velmi těžké přeložit anglické slovíčkaření do toho českého a tady se to vyvedlo skvěle.

Ovšem po některých stránkách čtenář jen sklouzne pohledem a otočí list. I to se stane, ale spíše převažují básně, nad kterými se člověk pozastaví a nějakou chvíli nad nimi stráví. Opakuje si je stále dokola a přemýšlí, co tím autor chtěl vůbec říci. Nebo přemýšlí nad něčím ze svého života. Nic v této sbírce není špatně.

Celkově to může působit sentimentálně, ale rozhodně je to kniha s krásným poselstvím, které jistě stojí za pozornost.

Za hotový skvost považuji hlavně grafické zpracování. Celá kniha je doplněna krásnými černobílými fotografiemi, které prohlubují zážitek ze čtení. Určitě do knihy nahlédněte už jen kvůli nim – opravdu to stojí za to!

 Láskou ji nespoutáš doporučuji všem ženám, kterým jsou verše věnované. Kniha pohladí vaši duši a oči, protože se jedná o krásný titul, který by vám neměl chybět v knihovničce.




Moje hodnocení 

Kniha:5/5
Obálka:5/5

You Might Also Like

0 komentářů