Knižní tipy z CooBoo - podzim 2018

srpna 27, 2018

Krásný den knihomolové,
dnešek bych vám chtěla zpříjemnit dalšími tipy na podzimní čtení. Zatím jste si z této mini série mohli přečíst tipy z Hostu (odkaz najdete tady) a Odeonu (stačí kliknout sem). Ve třetím díle se pouštím do prohlížení edičního plánu nakladatelství CooBoo a vybrala jsem z něj tři knižní tipy, které by vám neměly tento podzim uniknout. 
Jdeme na to!


1. Únik z reality a každodenních problémů

Název: Warcross
Autor: Marie Lu
fantasy, překladová beletrie

Výsledek obrázku pro warcrossHerní fenomén Warcross vznikl před deseti lety a od té doby si získal fanoušky napříč kontinenty. Pro některé je únikem z reality, jiní si díky němu přijdou na slušné peníze. Hackerka Emika Chenová je na mizině. Aby si rychle přivydělala, zariskuje a nabourá se do zahajovacího zápasu mezinárodního turnaje ve Warcrossu. Omylem se však ocitne ve středu dění a stane se doslova přes noc celebritou. Je si jistá, že ji čeká vězení, jenže místo toho ji ráno kontaktuje tajemný miliardář Hideo Tanaka, tvůrce Warcrossu. Má pro ni nabídku, která se neodmítá: v letošním turnaji se objevil bezpečnostní problém a Hideo potřebuje uvnitř svého člověka, aby jej vypátral. Emika zamíří do Tokia a ze dne na den se stane součástí světa luxusu a slávy, o kterém se jí dřív ani nesnilo. Brzy ale odhalí spiknutí, které by mohlo mít nedozírné následky pro celý svět Warcrossu…

Předběžně vychází: podzim 2018 (přesné datum jsem nedohledala)

2. Příběh plný záhad

Název: Dvanáct nocí
Autor: Andrew Zurcher
dívčí román, překladová beletrie

Výsledek obrázku pro twelve nights bookKay a její sestřička Eloise si nikdy nemyslely, že normální mrazivý Štědrý večer by se mohl stát začátkem dobrodružství, které potrvá dvanáct nocí.
Jejich táta večer pracuje jako obvykle dlouho do noci… příliš dlouho, takže mámě dojde trpělivost, naloží obě dcery do auta a vydá se ho sama vyzvednout na univerzitu v Cambridgi, kde je její manžel zaměstnaný. Když tam dorazí, zjišťují, že tam nikdo ani nezná jeho jméno. Kay je zmatená – její máma potichu pláče, není naštvaná ani se nevzteká. A ještě podivnější je kartička se záhadným nápisem, kterou najde ve své posteli na polštáři. V noci ji vzbudí dva hlasy. Patří Willovi a Phillipovi. Nejsou to lidé. Vůbec by je neměla slyšet. Ale slyší je…¨

Předběžně vychází: 30.11.2018

3. Štědrovečerní pohádka na dobrou noc...

Název: Posmrtný život Holly Chaseové
Autor: Cynthia Hand
Výsledek obrázku pro posmrtný život holly chaseovédívčí román, pohádka, překladová beletrie

Před pěti lety na Štědrý večer navštívili Holly tři duchové, aby jí ukázali, jaká se z ní stala zkažená a sobecká dívka, a žádali ji, aby se změnila a vše napravila. Ale Holly to odmítla. A pak zemřela.

Nyní pracuje pro super tajnou společnost jako Duch minulých Vánoc a snaží se napravit další sobecké lidi, jako byla ona sama. Holly zůstává stále ve věku sedmnácti let, zatímco její rodina a přátele žijí bez ní. Ale letos se vše změní!

Předběžně vychází: 30.11.2018


Tak co, zaujala vás některá výše zmíněná kniha? Dle mého názoru letos CooBoo nevydalo tolik knížek, které by byly pro mne, ale přeci jen se něco našlo (právě na podzim). Máte rádi knížky z tohoto nakladatelství? Na jakou čekáte vy?
Hezký den



You Might Also Like

2 komentářů

  1. Proč musí tohle nakladatelství vydávat tolik úžasných knih? :D Já chci všechny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To netuším, ale není to na jednu stranu dobře? :D Tak hezké počteníčko :). Já se popravdě chystám jen na asi první a poslední knížku, ale když mi zbudou peníze a čas (ehm), tak bych se pustila i do té prostřední :)

      Vymazat