Knižní tipy z Fragmentu - podzim 2018

září 03, 2018

Ahoj knihomolové, 
již počtvrté vám přináším knižní tipy a tentokrát jsem se podívala ještě nevydané novinky z nakladatelství Fragment. 

Vyhledáváte jejich knihy? Jaká je vaše oblíbená kniha z tohoto nakladatelství? Odpovězte do komentářů, na všechny odpovím. Těším se na vaše reakce :-).

Tak konec vyptávání, přejdu rovnou ke knihám. Tady je mých pět knižních tipů z nakladatelství Fragment

Jdeme na to!


1. Že láska a politické intriky k sobě nejdou?

Výsledek obrázku pro kletba vítÄ›zůNázev: Kletba vítězů
Autor: Marie Rutkoski
fantasy, dobrodružné, překladová beletrie

Některá vítězství stojí víc, než jen velký balík peněz... Jako dcera mocného valoriánského generála si Kestrel užívá bezstarostného života. Její osmnácté narozeniny se ale blíží a ji čeká zásadní rozhodnutí: buď se přidá k armádě, nebo se vdá. Když jednoho dne míjí na trhu místo, kde právě probíhá prodej otroků, upoutá její pozornost mladík hrdě vzdorující ponížení, kterému je vystaven. Kestrel se impulzivně pustí do dražby a vyhraje. Vítězstvím však na sebe přivolá kletbu, jejíž následky ji budou stát mnoho. Zakázané přátelství, které mezi nimi záhy vznikne, se stane nebezpečným nejen pro ně, ale i pro celou zemi. Kestrel – představitelka silného národa dobyvatelů a válečníků, a Arin – otrok z pokořeného národa Herranů, se totiž stanou důležitými figurkami ve vysoké politické hře plné intrik, tajemství a zrady…

Předběžně vychází: 13.9.2018 (u nakladatele je datum uveden o dva dny dříve)

2. "Tuhle knihu prostě musíte mít."

Výsledek obrázku pro trnitá Å™ečNázev: Trnitá řeč
Autor: Leigh Bardugo
fantasy, povídka, překladová beletrie

Vydejte se do krajiny kouzel, kde vládne temná magie. Protéká tudy neposlušná řeka a minout vás může poslušná bouře. Přihlížejte pokoutním obchodům sjednaným pod rouškou noci. Vstupte do měst, ve kterých straší, a do lesů, ze kterých nevede cesta ven. Přečtěte si příběhy o mluvících zvířatech a oživlých figurkách z perníku. V temných pohádkách je totiž možné úplně všechno. Za každým rohem číhá zrada, pomsta, obětování, ale i láska...

Předběžně vychází: 4.10.2018

3. Na scénu přichází druhý díl Diabolika

Výsledek obrázku pro krvavé impérium)Název: Krvavé impérium
Autor: S. J. Kincaid
sci-fi, překladová beletrie

Nový Imperátor Tyrus usedl na trůn a s Nemesis po boku chystá velké změny. Galaktická šlechta se však nehodlá vzdát starých pořádků a rozehrává hru plnou intrik a lží. Tyruse čeká těžký boj, v němž ho Nemesis chce za každou cenu chránit. Jenže nová císařovna už není tím nemilosrdným strojem na zabíjení. Teď je Nemesis člověkem s city a emocemi. Co když ale činy, které dokazují její lidskost, povedou ke skutkům, které lidské nejsou?

Předběžně vychází: 11.10.2018

4. Dobrodružství Sefie a Lučištníka pokračuje

Výsledek obrázku pro mluvčí traci cheeNázev: Mluvčí
Autor: Traci Chee
fantasy, překladová beletrie

Sefia a Lučištník jsou na útěku. Lučištník ale neprchá jen před nepřáteli, snaží se uniknout také vlastním nočním můrám. Aby osvobodil všechny chlapce, které drží vtiskovatelé v zajetí, pouští se do jedné bitvy za druhou. Z laskavého kluka se stává zasmušilý voják a jeho proměna začíná Sefiu děsit. Nepřestává proto studovat tajemnou Knihu a zjišťuje, že Lučištníkův osud není propojen jen s její rodinou, ale také s osudem celého království.


Předběžně vychází: 11.10.2018 


5. Autorka Hladových her přichází s novou sérií

Výsledek obrázku pro gregor a mÄ›sto pod mÄ›stemNázev: Gregor a město pod městem
Autor: Suzanne Collins
fantasy, pro děti a mládež, překladová beletrie


Když se Gregor spolu se svojí sestrou zřítí do temné Podzemě, netuší, že jeho pád není obyčejná náhoda. Podle proroctví má sehrát velkou roli v událostech, ke kterým se v Podzemí schyluje. Gregor se střetu mezi podzemními tvory nechce účastnit. Pak mu ale dojde, že je to možná jediný způsob, jak vyřešit největší záhadu svého života – zmizení otce. Proto se nakonec pustí do nebezpečného dobrodružství, které změní život jemu, i celé Podzemí.

Předběžně vychází: 25.10.2018

Doufám, že vás mé knižní tipy zaujaly! Na které tituly se těšíte? Čekáte na knihu, kterou jsem tu nezmínila? Jakou? Těším se na vaše komentáře.
Hezký den

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Kromě Mluvčí se chystám na všechny knihy, vycházejí samé zajímavé příběhy. :) Především novinku od autorky mé nejoblíbenější série Hunger games si nemůžu nechat ujít. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mne bylo celkem obtížné z tohoto nakladatelství najít knížky, které by mne zaujaly trochu více. Jsem ale ráda, že se Ti tipy líbí :)

      Vymazat