10 důvodů, proč si přečíst Projekt Kronos

října 18, 2018

Výsledek obrázku pro Projekt KronosHezký den knihomolové,
jestli mne sledujete delší dobu (haha), tak víte, že jsem na jaře četla Projekt Kronos od Pavla Bareše. Poslední dobou jsem si prošla menší čtecí krizí a řekla si, že vsadím na jistotu a přečtu si něco osvědčeného. No a jak už víte, nepustila jsem se do ničeho jiného, než je právě PK

Článek můžete najít na tomto odkaze. Jelikož recenzi knížka už má, napadlo mě, že bych mohla napsat pár důvodů, proč si zrovna tohle přečíst (abyste viděli, že se ve čtení i psaní neulejvám).

Berte prosím ohled na to, že jsem z téhle věci fakticky nadšená a minimálně druhá půlka je tomu přizpůsobená (hodně). Nejde o žádnou reklamu ani placenou propagaci (kéž by).

(zdroj: Luxor)

Doufám, že se bude nový koncept článků líbit. Určitě mi dejte vědět do komentářů. A já jdu na to, tady je těch 10 důvodů, proč si PK přečíst:
  1. Temné prostředí - Downtown a vlastně celou Attiona City si zamilujete. I když je dolní polovina města špinavá, nebezpečná, plná vrahů a pochybných lidí, dostane vás. Jako byste to tam znali odjakživa. 
  2. Hlavní hrdinové nejsou ani dobří ani špatní - všichni mají v sobě kousek dobra i zla.
  3. Malé střípky tvoří celý příběh - pozorní čtenáři mají pré, jelikož celá tahle bichle je stavěná na tom, že znáte veškeré detaily, které autor dostatečně včas vložil do dějové linky a dohromady to tvoří celek, který si pak následně můžete užít.
  4. Smysluplná zápletka - opravdu není nic příjemného číst něco, co má kolem pěti set stran a pointa příběhu si vyšla spolu s autorem někam na kafe. Tady se nic takového nestane.
  5. Rozmanitost - Pavel Bareš se toho opravdu nebojí. Umí si udělat legraci a na druhou stranu dokáže čtenáře napínat, jestli jeho oblíbená postava umře nebo ne. Navíc si určo poslechněte  hudbu, při které psal jednotlivé důležité scény, dodá to okamžiku tu správnou atmošku.
  6. Rozjezd příběhu správným směrem - zatím jednodílná série má našlápnuto opravdu skvěle. Člověk ani nemá pocit, že Projekt Kronos je takový seznamovací. A víte proč? On jím v podstatě ani není. Od začátku máte pocit, že prostředí znáte jako svou rodnou vesnici či město. 
  7. Potřebujete vědět, co znamená pracovní název Kronovy děti - abyste mohli nad tímto tápat jako většina ostatních, měli byste si přečíst PK (doufám, že už je Vám celkem jasné, že bych byla fakticky ráda, kdybyste si to přečetli).
  8. Nevíte, o co jste vlastně celou dobu přicházeli - dneska vychází tolik a tolik knih z takového a makového žánru od tohohle a tamtoho autora... Znáte to. Proč byste tedy měli zrovna tuhle knížku přečíst? Správná otázka, po které následuje poněkud záludnější odpověď. Protože nic lepšího jste určo nečetli (modlím se, abych říkala pravdu, ale víte jak to je - sto lidí, sto chutí).
  9. Dochází mi nápady, takže... fakt úžasná obálka - už jen kvůli tomuhle si ji pořiďte, protože když nic jiného, bude se hezky vyjímat
  10. Prostě si Projekt Kronos přečtěte - díky!

You Might Also Like

0 komentářů