Pojďme se dozvědět něco nového | 100 otázek, na které je lepší se zeptat

ledna 29, 2019

Výsledek obrázku pro 100 otázek, na které je lepší se zeptatNázev: 100 otázek, na které je lepší se zeptat
Autor: Jarek Mikeš
Žánr: populárně naučná literatura
Nakladatelství: Stormedia agency, s. r. o.
Počet stran: 227
Série: -

Dneska to bude trochu něco jiného. Pokud mě sledujete, tak víte, že knihy tohoto typu nečtu. Proč ale jednou neudělat výjimku? A když k tomu všemu za tímto dílem stojí český autor... Který ke všemu opravdu ví, o čem píše. Sám mi tuto publikaci nabídl ke zrecenzování, za což mu velmi děkuji. :-)

Hlavním tématem je digitální nomádství, které autor přibližuje čtenářům hned v několika otázkách. Vše je naprosto srozumitelné a obsah pochopí všichni, kteří se rozhodnou do knihy pustit. Jsou tu vysvětleny i další pojmy, jako digitální freelancing, digitální podnikání a co všechno to obnáší. Autor zmiňuje své vlastní zkušenosti a subjektivně rozebírá klady i zápory daného pojmu zavedeného v praxi. A to samozřejmě není všechno.

Všechny otázky jsou zpracovány jednoduše a většinou stručně. Autor zbytečně nezahlcuje čtenáře různými pojmy, až by mu šla hlava z toho všeho kolem. Není ale na škodu si čtení kouskovat.

Kniha je navíc hezky graficky zpracovaná a z pohledu struktury přehledná. Nechybí ani obsah, kde si najdete přímo téma, které vás zajímá nejvíce a rovnou se můžete pustit do čtení.

Menší nevýhodou je fakt, že jde o přepis mluveného slova. Občas kostrbaté věty, opakující se výrazy,... Termíny nelze brát v potaz, ty jinak nejde nijak opsat. Narážím spíše na "to okolo" specifických slov.

Bonusem je jistě předmluva, kde pan Jarek Mikeš rozebírá, jak tato kniha vznikla. Na závěr si můžete přečíst rozhovor s autorem, ve kterém máme možnost ho více poznat. 

Tak co? Inspirovala jsem vás k přečtení něčeho nového? Knihu si můžete zakoupit na tomto odkaze. Případně můžete sledovat samotného autora na webových stránkách (prokliknout se můžete přes výše zmíněný odkaz).





You Might Also Like

0 komentářů