Užitečná příručka pro začínající fotografy | Jak fotit nejen na Instagram

února 06, 2019

Název: Jak fotit nejen na Instagram
Originální název: Styling for Instagram
Autor: Leela Cyd
Žánr: hobby, vzdělání
Nakladatelství: Esence
Počet stran: 192
Série: -

Letos jsem si dala za úkol zlepšit svou tvorbu (nejen) na Instagramu. Hledala jsem foťák, který by mi vyhovoval a když už, chtělo to i nějakou tu příručku - aspoň pro inspiraci nebo tipy co fotit a podobně. Do oka mi padla právě tato encyklopedie. Menší článek o tom, jestli je opravdu tak užitečná, jak jsem si ze začátku myslela.

Na začátek nechybí obsah, kterého si opravdu cením, dále je tu krátký úvod. V něm autorka motivuje své čtenáře k tomu, aby se nebáli do rukou vzít telefon a začali fotit.

Kniha je rozdělena do osmi kapitol, ve kterých autorka dále rozebírá danou problematiku. Jednotlivé podkapitolky jsou tvořeny menším úvodem a třemi až pěti tipy pro začínající fotografy. A co by to bylo za fotografickou příručku bez fotek? Samozřejmě i ty názorně doprovází čtenáře od začátku do samotného konce. Ukazuje na nich své triky, které používá při práci. 


A aby čtenář nebyl pouze pasivní, v knize najde tu hned několik úkolů, u kterých projeví své dovednosti a povolí uzdu fantazii. Navíc si ověří, co nového se dosud naučil a co je potřeba dopilovat k větší dokonalosti.

Menším bonusem jsou medailonky vybraných instagramových fotografů, ve kterých ukazuje nejen jejich tvorbu, ale ptá se jich i na různé věci - např. co rádi fotí, rady pro začínající fotografy, úprava fotek a mnohé další.

Pokud jste naprostým laikem, určitě oceníte i slovníček vybraných pojmů, které autorka v encyklopedii použila a které se s focením všeobecně pojí. 

Za mne je odpověď jednoznačně ano, tahle encyklopedie fakt stojí za to. Doporučuji ji spíše začínajícím fotografům, protože poukazuje na věci do začátku, než si najdete svůj styl, své triky a podobně. Přečtením ale rozhodně nic nezkazí ani ti pokročilí. :-)




You Might Also Like

0 komentářů